Sven Mary klaar om samen te werken met Frank Berton

Sven Mary klaar om samen te werken met Frank Berton

Sven Mary, de Belgische advocaat van Salah Abdeslam, heeft vanmiddag via de pers moeten vernemen dat zijn cliënt van de gevangenis van Beveren overgebracht is naar Frankrijk. Dat zei hij tijdens een korte pauze van een proces voor het hof van assisen van Henegouwen. Hij blijft advocaat van Abdeslam, hoofdverdachte in het onderzoek naar de aanslagen in Parijs en Brussel.
“Berton neemt de zaak over in Frankrijk, de komende dagen zal nog een andere Franse advocaat aangesteld worden”, zegt Sven Mary. Hij blijft ter beschikking van zijn Franse confraters. “Ik kijk ernaar uit om met Frank Berton samen te werken.”

Mary benadrukte dat hij de opdracht heeft aanvaard om Salah Abdeslam te verdedigen “omdat hij recht heeft op verdediging en dat belangrijk is in een rechtsstaat”. “Anders handelen we zoals ginds, waar advocaten niet bestaan.”

De advocaat weigerde overigens commentaar op de uitspraken over zijn cliënt vanmorgen in de krant Libération. “Een klootzakje uit Molenbeek, afkomstig uit de kleine criminaliteit, meer een meeloper dan leider. Iemand met de intelligentie van een lege asbak, die een kolossale ledigheid tentoonspreidt”, omschreef hij Abdeslam daarin. Mary zegt dat hij het “artikel niet gelezen” heeft.

bron: Belga