Republikein Cruz bevestigt keuze voor Carly Fiorina als running-mate

Republikein Cruz bevestigt keuze voor Carly Fiorina als running-mate

De Republikeinse presidentskandidaat Ted Cruz heeft woensdag bekendgemaakt dat Carly Fiorina zijn running-mate zal worden als hij de presidentskandidaat wordt van zijn partij, nadat nieuwszender Fox eerder op de dag aankondigde dat hij dat zou doen. Cruz noemde het voormalige hoofd van Hewlett-Packard een buitengewoon leider die weet hoe ze jobs moet creëren. “Steeds weer heeft Carly glazen plafonds verbrijzeld”, zo zei Cruz.
Cruz probeert te voorkomen dat Donald Trump de Republikeinse nominatie binnenhaalt en hoopt door samen te werken met Fiorina, die in februari uit de presidentsrace stapte, zijn campagne kracht bij te zetten.
Vorige maand sprak Fiorina haar steun voor Cruz uit, en noemde hem de beste kandidaat om de gevestigde orde in Washington uit te dagen. Trump zette ze weg als een verdoken liberaal.
Dinsdag won Trump vijf voorverkiezingen in de noordoostelijke staten. Hij heeft een grote voorsprong wat het aantal afgevaardigden betreft, maar moet er toch nog een aantal winnen om zeker te zijn van de partijnominatie op de Conventie van juli.
Cruz moet dus sterk uit de hoek komen bij de volgende voorverkiezingen om te voorkomen dat Trump de 1.237 nodige afgevaardigden binnenhaalt. Eerder deze week kondigde hij aan met zijn rivaal John Kasich te zullen samenwerken om de kansen van Trump te verkleinen. Dinsdag vinden er opnieuw voorverkiezingen plaats in Indiana.

bron: Belga