Race Witte Huis – Trump wint in Maryland, Pennsylvania en Connecticut, Clinton in Maryland

Race Witte Huis - Trump wint in Maryland

De Republikein Donald Trump heeft dinsdag (plaatselijke tijd) de Republikeinse voorverkiezingen gewonnen in de staten Maryland, Pennsylvania en Connecticut. Dat blijkt uit exitpolls van verschillende media, die meteen na sluiting van de stembussen werden gepubliceerd. Bij de Democraten wint Hillary Clinton volgens exitpolls alvast de voorverkiezing in Maryland. Trump en Clinton zijn de favorieten voor de verkiezingen in de vijf noordoostelijke staten waar dinsdag voorverkiezingen werden gehouden. Ze hopen allebei om zoveel mogelijk afgevaardigden te verdienen om hun voorsprong op hun tegenstanders te vergroten en voldoende afgevaardigden te verdienen voor de Conventies van juli.
Vooral voor Trump beloven het spannende tijden te worden, aangezien het nog steeds niet zeker is dat hij de nodige 1.237 afgevaardigden zal verzamelen, zeker nu zijn tegenstanders Ted Cruz en John Kasich besloten hebben tegen hem samen te spannen. Indien dat niet het geval is, is de kans groot dat hij toch niet verkozen wordt als presidentskandidaat, omdat hij niet populair is bij de traditionele Republikeinen.
Volgens de New York Times leidt Trump volgens de allereerste resultaten ook in Rhode Island, en zou Clinton winnen in Connecticut. Haar rivaal Bernie Sanders zou dan weer de kleine staat Rhode Island binnenhalen. Bij de Democraten is het vooral uitkijken naar Pennsylvania, waar in totaal 189 afgevaardigden te verdienen zijn.

bron: Belga