Hoogdagen voor buienliefhebbers

Hoogdagen voor buienliefhebbers

Het is vanmiddag wisselend tot soms zwaarbewolkt met buien, mogelijk met hagel, onweer en windstoten. In de Ardennen valt de neerslag veelal onder de vorm van natte sneeuw of sneeuw. Er staat een matige, aan zee een vrij krachtige noordwestenwind. De maxima gaan van 2 graden in Hoog-België tot ongeveer 9 graden in de andere regio’s. Vanavond en vannacht sterft de buienactiviteit vooral in het binnenland geleidelijk uit. Ook de wind doet het rustiger aan. De minima bedragen min 4 graden in de Ardennen en ongeveer plus 2 graden dicht bij zee. Door bevriezing van natte weggedeelten kan lokaal gladheid optreden.

Morgen komen er opnieuw buien tot ontwikkeling. Daarbij is er landinwaarts kans op hagel en onweer. Tussendoor is er ook ruimte voor wat zon. De wind waait zwak tot matig uit westelijke richtingen. De maxima schommelen tussen 6 graden in Hoog-België en zowat 11 graden elders.

Vrijdag en zaterdag blijft het wisselvallig met af en toe regen of buien maar tussendoor ook opklaringen bij ongeveer 11 graden. Zondag zijn de neerslagkansen tijdelijk kleiner. Tevens krijgen we de zon wat vaker te zien bij zowat 13 graden.

Begin volgende week komen er opnieuw buien opzetten. De middagtemperatuur blijft dan rond 13 graden schommelen.

bron: Belga