Elf mensen gedood op militaire basis in Kaapverdië

In Kaapverdië zijn elf mensen, acht militairen en drie burgers, dood aangetroffen op een militaire basis. Dat hebben de autoriteiten aangekondigd. Vermoed wordt dat een vermiste soldaat de dader is van de schietpartij. De schietpartij vond plaats in Monte Tchota, in een telecommunicatiecentrum dat bewaakt werd door soldaten, aldus de politie. De slachtoffers zijn acht militairen, twee Spaanse technici en een Kaapverdiër.
De autoriteiten verdenken een soldaat, die spoorloos is, ervan de elf te hebben gedood, en gaan niet uit van een aanslag of een schietpartij die gelinkt is aan drugshandel. Na de schietpartij bleken verschillende kalasjnikovs en munitie verdwenen te zijn uit de basis, die later werden teruggevonden in een verlaten wagen.
Kaapverdië, een vroegere Portugese kolonie die op 600 kilometer van de kust van Senegal ligt, is populair bij internationale bendes die cocaïne smokkelen, en kent dus veel drugsgerelateerde problemen. Vorige week nog nam de politie 280 kilogram cocaïne in beslag op een jacht, en twee recente aanvallen op publieke figuren worden gelinkt aan drugshandel. De nieuwe regering, die vrijdag de eed aflegde, heeft nultolerantie beloofd rond criminaliteit, aldus BBC.

Bron: Belga