App Pieter Paul toont kunst in de buurt

App Pieter Paul toont kunst in de buurt

In Gent is woensdagavond de gratis technologische kunstgids Pieter Paul gelanceerd. De app toont op basis van geo-locatie alle kunstlocaties uit de buurt. “Op basis van geo-locatie toont de app een kaart met alle kunstlocaties die in de buurt te vinden zijn”, verduidelijkt Kristof Callebaut, creative director van Curartor, het bedrijf dat de app ontwikkelde. “Elke pin stelt een galerie, museum of privécollectie voor. Door te klikken op één van de pins, kom je terecht in de virtuele omgeving van de locatie. Daarin is algemene informatie te vinden, zoals openingsuren en contactgegevens, een overzicht van de huidige en komende evenementen en een ‘sneak peek’ van de lopende tentoonstelling.”

De informatie wordt aangeleverd via de curatoren van de kunstlocaties. Dat kunnen galeriehouders, eigenaars van privécollecties of musea, maar ook kunstenaars zelf zijn.

Het idee ontstond vanuit de overtuiging dat kunst vraagt om gezien, ervaren en gedeeld te worden. “Via ons product willen we curatoren van kunst en kunstliefhebbers samenbrengen op een applicatie die beide werelden dient.” Curartor begonnen in Gent, met belangrijke galeries zoals Kristof De Clercq Gallery en Galerie S&H De Buck, maar ook met locaties uit Ronse, Waregem en Kortrijk. Binnenkort worden locaties uit onder andere Brussel en Antwerpen toegevoegd.

Op de voorstelling tekenden een aantal spelers uit de kunstsector een manifest, ook met als doel om kunst actief te ontsluiten naar het grote publiek. De app is beschikbaar op de app stores van Android en iOS.

bron: Belga