Abdeslam kan indien nodig tijdelijk weer naar België gehaald worden

Abdeslam kan indien nodig tijdelijk weer naar België gehaald worden

Justitieminister Koen Geens (CD&V) geeft geen commentaar bij de overplaatsing van terreurverdachte Salah Abdeslam naar Frankrijk. Zijn kabinet onderstreept wel dat Abdeslam tijdelijk weer naar België kan komen als zijn aanwezigheid hier vereist is. Abdeslam werd woensdagochtend overgeleverd aan Frankrijk. De Franse president François Hollande had meteen na zijn arrestatie al laten verstaan dat de Fransen hem zo snel mogelijk wilden laten overkomen voor zijn betrokkenheid bij de aanslagen in Parijs.

In ons land werd Abdeslam vorige week nog in verdenking gesteld voor zijn betrokkenheid bij de schietpartij in Vorst, enkele dagen voor zijn arrestatie. Voor de aanslagen in Brussel is hij vooralsnog niet in verdenking gesteld.

De overlevering aan Frankrijk vormt geen probleem voor het Belgische onderzoek, verzekert het kabinet-Geens. “Als de aanwezigheid van Abdeslam in België vereist is, bijvoorbeeld voor een eventuele verschijning voor het Belgisch gerecht, voorziet de regelgeving dat hij tijdelijk kan overgeleverd worden naar België”, klinkt het. “Dat is goed geregeld binnen de verdrag en de wetten over het Europees aanhoudingsbevel.”

bron: Belga