AA Gent-coach Vanhaezebrouck: “Geen contact met Anderlecht”

AA Gent-coach Vanhaezebrouck: "Geen contact met Anderlecht"

Hein Vanhaezebrouck heeft op de website van landskampioen AA Gent de puntjes op de i gezet. De coach van de Buffalo’s werd door sommige media aan Anderlecht gelinkt, maar ontkent nu dat er contact geweest is tussen beide partijen. “Normaal reageer ik nooit op dergelijke geruchten of insinuaties. Zo was er enkele weken geleden al een volledig uit de lucht gegrepen artikel over een ontmoeting tussen mezelf en mensen van Anderlecht”, stelde HVH, die zondag met Gent uitgerekend tegen Anderlecht speelt. “Wie dit heeft beweerd, is een pertinente leugenaar en heeft enkel als bedoeling om mijzelf alsook KAA Gent en RSC Anderlecht te raken. Deze keer maakt men er zelfs voorpaginanieuws van en daarom wou ik deze keer wel reageren”, klinkt het.

“We weten al langer dat de waarheid al een tijdje niet meer hoort bij de voorwaarden om een goed artikel te brengen, maar hiermee probeert men, niet toevallig net voor het belangrijke onderlinge duel tussen RSC Anderlecht en KAA Gent, om commotie te veroorzaken bij beide clubs. Ik betreur dit ten zeerste en vind dit een gebrek aan respect ten aanzien van RSC Anderlecht en KAA Gent, ten aanzien van beide directies alsook van beide supportersgroepen”, is de Gentse T1 duidelijk.

“Dit is tevens weinig respectvol ten aanzien van mijn collega Besnik Hasi en mezelf en hierbij is het ook de bedoeling om de spelers van beide ploegen te beïnvloeden net voor een cruciale wedstrijd. Ik kan onze supporters verzekeren dat er geen enkel contact is geweest met Anderlecht en dat het mijn bedoeling is om de onderlinge wederzijdse afspraken die ik met de directie van KAA Gent heb gemaakt na te komen, zoals ik eigenlijk al altijd heb gedaan”.

Vanhaezebrouck moet de partij van zondagnamiddag (14u30) vanuit de tribunes van het Constant Vanden Stockstadion volgen. Hij werd tijdens het Play-Off I-duel van afgelopen zondag tegen Racing Genk immers naar de tribunes gestuurd door ref Boucaut en mag één wedstrijd niet op de trainersbank plaatsnemen. “Ik hoop dat de wedstrijd zondag in alle sereniteit en fairplay kan doorgaan en dat beide ploegen zich op een normale manier kunnen voorbereiden.

Ik reken op de vele meegereisde Buffalo’s om ons volop te steunen in de resterende wedstrijden van deze play-offs. Ikzelf zal de volgende wedstrijd van op de tribune moeten volgen, na een terechte schorsing, die ik ook aanvaard. Ik wens mij hierbij dan ook te verontschuldigen t.a.v. de heer Boucaut en zijn team voor mijn onaanvaardbare reactie op Genk”, besluit Vanhaezebrouck.

bron: Belga