Twaalfjarige loopt per ongeluk een halve marathon

Een twaalfjarige meisje zou in de staat New York deelnemen aan een loopwedstrijd over vijf kilometer, maar vergiste zich aan de start en liep per ongeluk een halve marathon.

LeeAdianez Rodriguez zou normaal gezien vijf kilometer lopen tijdens de Rochester Regional Health Flower City Challenge. Ze kwam echter met vertraging aan op de vertrekplaats, dus LeeAdianez zette al een eerste spurt in richting startlijn, terwijl moeder Brendalee de auto ging parkeren.

Toen het twaalfjarige meisje aankwam aan de start, zag ze dat andere lopers al vertrokken. Ze vatte de race dus ook aan. Ze besefte echter niet dat de sportievelingen vertrokken waren voor een halve marathon. De kortere race zou pas een kwartiertje later van start gaan op dezelfde plek.

Na de korte wedstrijd was Brendalee op zoek naar haar dochter aan de finish. Terwijl het meisje nog aan het lopen was, kwam haar moeder te weten dat ze nooit aan de vijf kilometer begonnen is. De moeder raakte in paniek en begon samen met de politie naarstig naar LeeAdianez te zoeken.

Halverwege het parcours begon de tiener zich af te vragen waarom de loopwedstrijd zo lang duurde. Toen ze doorkreeg dat ze zestien kilometer extra aan het lopen was, besloot ze toch te proberen de finishlijn te halen. Zelfs toen de politie haar uiteindelijk had gevonden, volharde ze in de onverwachte uitdaging. Met een tijd van 2:43:31 kwam ze uiteindelijk over de meet.

“Ze wou de race gewoon uitlopen. Het was een beangstigend moment, maar uiteindelijk de moeite waard voor haar. Ik weet niet hoe ze het gedaan heeft, maar ik ben erg trots op haar”, aldus de moeder aan Democrat & Chronicle.

Foto Pixabay / Maxmann