Tinder Social koppelt vriendengroepen

Een nieuw lief zoeken via internet is al lang geen taboe meer, maar dat gold lange tijd niet voor mensen die op zoek zijn naar nieuwe vrienden. Maar daar wil de app Tinder Social verandering in brengen.

De app richt zich op vriendengroepen die graag gelijkgestemde zielen willen ontmoeten. De opzet van de toepassing is gelijkaardig aan die van de klassieke Tinder, alleen maak je nu een profiel aan voor je hele vriendengroep in plaats van enkel voor jezelf. Aan de hand van een aantal criteria kun je vervolgens volop verkennen welke vriendengroepen in de buurt op zoek zijn naar interessante ontmoetingen.

Succesvol swipen
Stoot je op een vriendengroep met een gelijkaardige levensfilosofie en leuke leden, dan swipe je naar rechts. Indien de groep je niet bevalt, swipe je gewoon naar links. Zodra je een match hebt volgt er een kennismakend groepsgesprek. Klikt het echt goed tussen jullie? Dan kan is het tijd voor een echte ontmoeting.

Testfase
Voorlopig wordt deze nieuwe functie nog volop getest op een kleine groep mensen in Australië, al zou het volgens het bedrijf niet lang mogen duren voordat Tinder Social zich over de rest van de wereld verspreidt. Volgens insiders is deze nieuwe mogelijkheid een poging om het bereik van de app verder uit te breiden. Op lange termijn zou Tinder zo kunnen uitgroeien tot een sociale app, eerder dan een specifieke dateapp.

Tinder is niet het eerste bedrijf dat zich op dit domein wil toespitsen. Ook apps als Peoplehunt en MeetUp willen mensen een handje helpen bij het zoeken naar nieuwe vriendschappen.