Madrileense muur houdt Bayern München af

De eerste confrontatie tussen Atlético Madrid en Bayern München in de halve finale van de Champions League heeft voor een nagelbijter gezorgd. De Spanjaarden haalden het na veel zwoegen en zweten met 1-0.
Xavier

Het Vicente Calderón maakte zich gisteren op voor een clash der stijlen. Het Atlético Madrid van driftkikker Diego Simeone, dat zich maar al te graag in de underdogpositie nestelt, om met strijdkracht en techniek de favorieten te verrassen, tegen het frivole en dominante Bayern van spektakelstrateeg Pep Guardiola.

Vurige Madrilenen

Tegen de verwachtingen in was het Madrid, zonder de geblesseerde Carrasco, dat de Duitsers vanaf het eerste fluitsignaal bij de keel greep. De juiste aanpak, zo bleek, want al na tien minuten slalomde Niguez voorbij de ganse Duitse verdediging en plaatste de bal netjes voorbij de Beierse doelman Neuer. De mannen uit München probeerden wel, maar werden versmacht door de werklust van de thuisploeg. Verder dan wat halve mogelijkheden kwamen ze niet. Madrid kreeg op de counter met Griezmann zelfs nog de grootste kans en mocht na 45 minuten met een verdiende voorsprong de kleedkamer in.

Duitse revival

Bij de tweede helft zag het publiek een voorzichtiger Madrid uit de kleedkamers komen. De rood-witte elf gingen minder hoog storen en lieten het balbezit vaker over aan de Duitsers. Guardiola haalde met Lahm een extra man naar het middenveld waardoor de Duitse machine beter begon te draaien. Een fantastische pegel van Alaba en een kopbal van Martinez luidden het begin in van een belegering van het Spaanse doel. De clash der stijlen tekende zich nu duidelijk af op het terrein. De Madrileense verdediging kreunde onder de druk, maar doelman Oblak hield zijn ploeg goed recht op een afstandsschot van Vidal. De thuisploeg geraakte nog amper uit het eigen strafschopgebied en als het toch eens ontsnapte uit de wurggreep, spatte het schot van Torres uiteen op de paal.

Bayern München, nochtans geroemd voor zijn creativiteit, vond maar geen gaatje in de Madrileense muur. De troepen van Simeone sleepten zich naar een 1-0-zege en een goede uitgangspositie voor de terugwedstrijd.