Jay Z en vader van Beyoncé reageren op ‘Lemonade’

LAS VEGAS, NV - NOVEMBER 21: Beyonce Knowles and Jay-Z look on before Miguel Cotto takes on Canelo Alvarez in their middleweight fight at the Mandalay Bay Events Center on November 21, 2015 in Las Vegas, Nevada. Isaac Brekken/Getty Images/AFP

Het regent reacties op het nieuwste album van Beyoncé, maar het antwoord waar iedereen het meest naar uitkeek, is toch dat van Jay Z himself. Bovendien heeft niemand minder dan Mathew Knowles een uitpraak gedaan over het visuele meesterstuk van zijn dochter.

Jay Z heeft voor het eerst gereageerd op zijn vermeende overspel, dat hét thema vormt van ‘Lemonade’. Sinds de lancering van het album van zijn vrouw staat het internet stond in vuur en vlam en barst het van de beschuldigingen aan zijn adres. Nu lijkt de 46-jarige rapper een antwoord te bieden op Twitter. Hij postte een quote uit het nummer ‘December 4th’ van zijn plaat ‘The Black Album’ uit 2003. “Ik bid dat ik word vergeven / Voor iedere slechte beslissing die ik heb genomen / Iedere vrouw die ik heb bespeeld / Want ik ben tot op de dag van vandaag paranoïde”, schreef de zanger.

Ook een andere naaste van Queen Bey heeft een verklaring gegeven voor haar suggestieve songteksten. “Zal ik vertellen over wie ze het heeft? Ze heeft het over jou!”, verklapte haar vader Mathew Knowles E! News. “Het feit dat iedereen zich erin herkent, is wat het zo speciaal maakt. En dat is volgens mij de schoonheid van haar creativiteit. Iedereen van ons is wel eens teleurgesteld geweest en door het proces van rouw en woede moeten gaan. Daarna kwam dan acceptatie en vergeving. En ik denk dat dit album daarom zo veel mensen raakt, omdat het universeel is.”

Beide reacties blijven vaag, maar dat is precies wat de hele ‘Lemonade’-sensatie zo levendig houdt. Er zijn zelfs fans die het verder gaan zoeken en denken dat het album juist op Mathew Knowles zelf slaat, en op zijn relatie met Tina, de moeder van Beyoncé.