VRT schrapt uiteindelijk 220 jobs

VRT schrapt uiteindelijk 220 jobs

De openbare omroep moet het op termijn met 220 personeelsleden minder doen. Dat staat in het transformatieplan waarvoor de raad van bestuur van de VRT gisterenavond het licht op groen zette, schrijven De Tijd, De Morgen, Het Laatste Nieuws en de kranten van Mediahuis vandaag. In een eerste versie van het plan was er nog sprake van 286 jobs. De vakbonden hopen met een alternatief plan naakte ontslagen te vermijden. Concrete maatregelen staan er nauwelijks in het plan, al zijn er volgens De Morgen en Het Laatste Nieuws een aantal dingen, zoals het uitbesteden van de catering en het kinderdagverblijf, uit de eerste versie geschrapt. Ook de besparingen op de regionale ontkoppeling van Radio 2 zijn ingeperkt.

Het is wel duidelijk dat de VRT het de komende jaren met 220 personeelsleden minder zal moeten doen, aldus de kranten. Een afslankingsoperatie die de directie vooral via natuurlijke afvloeiingen tot een goed einde hoopt te brengen, al zouden er toch 40 tot 60 naakte ontslagen vallen.

Volgens De Morgen en Het Laatste Nieuws zouden ook vijftig nieuwe mensen aangeworven worden. Dat is noodzakelijk om de openbare omroep ook digitaal te laten groeien.

bron: Belga