Rotselaar, Haacht en festivalorganisator Werchter akkoord betaling campings en parkings

Rotselaar

Rotselaar en Haacht hebben met Live Nation en Altsien, de organisatoren van festivals en avondconcerten op de festivalweide van Werchter, voor de komende 10 jaar een overeenkomst gesloten over wat aan beide gemeenten dient betaald voor de inrichting van gelegenheidsparkings- en campings. De locaties waar die kunnen worden ingericht werden eerder al vastgelegd in een masterplan voor het hele gebied.
“Wat Rock Werchter bijvoorbeeld betreft was het tot nog toe zo dat de inkomsten die de organisatoren puurden uit de verkoop van het campingticket verdeeld werden onder de uitbater, gemeenten en organisatie. Nu is afgesproken met forfaitaire bedragen te werken. Voor vier dagen Rock Werchter wordt voor camperen en parkeren 150.000 euro betaald aan Rotselaar en iets minder aan Haacht. Voor avondconcerteren staat het bedrag in verhouding tot het aantal toeschouwers met een maximum van 18.000 euro. Op jaarbasis betekent dat voor Rotselaar met inbegrip van btw 200.000 euro”, aldus burgemeester Dirk Claes (CD&V) van Rotselaar.

In een gezamenlijke mededeling reageren de gemeentebesturen en festivalorganisatoren positief op de overeenkomst. “De afspraken dragen bij tot de stabiliteit en duidelijkheid voor alle betrokkenen”, aldus de mededeling. “Het is goed dat er gegarandeerde bijdragen bepaald zijn. Dat geeft de gemeenten meer zekerheid”, aldus Claes.
In de overeenkomst is ook bepaald dat er binnen de bepalingen van het masterplan, omwille van een veilige en vlotte mobiliteit gestreefd wordt naar een goede geografische spreiding van parkings en campings.

bron: Belga