Ook Unizo trekt naar Raad van State tegen Uplace

Ook Unizo trekt naar Raad van State tegen Uplace

Unizo heeft een verzoekschrift ingediend bij de Raad van State om het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (GRUP), dat het winkelcomplex Uplace mogelijk maakt, te vernietigen. Dat heeft de ondernemersorganisatie zopas gemeld. De belangrijkste juridische bezwaren voor Unizo zijn “de partijdigheid en onzorgvuldigheid van de Vlaamse regering en de ontstane rechtsonzekerheid”. “Het dossier hangt met haken en ogen aan elkaar”, zegt Unizo. De organisatie vindt dat het huidige GRUP “juridisch oplapwerk” is van het origineel uit 2011, dat twee jaar geleden al door de Raad van State werd vernietigd.

Unizo klaagt onder meer de partijdigheid van de Vlaamse regering aan en stelt dat “de rode loper wordt uitgerold voor het vastgoedproject”. Daarnaast klaagt de organisatie aan dat de Vlaamse regering haar eigen principes verloochent. “De steun aan het shoppingcomplex Uplace staat volledig in contradictie met het ontwerpdecreet Integraal Handelsvestigingsbeleid dat de Vlaamse regering vorige week nog definitief goedkeurde en dat volledig focust op kernversterkend beleid”, klinkt het.
Maandag raakte al bekend dat ook de steden Leuven en Vilvoorde, de Mechelse partijen Vld-Groen-m+ en CD&V naar de Raad van State trekken tegen het GRUP.

bron: Belga