Luchthavenpersoneel en slachtoffers kunnen herstelde vertrekhal bezoeken

Luchthavenpersoneel en slachtoffers kunnen herstelde vertrekhal bezoeken

Brussels Airport geeft de mensen die op de luchthaven werken, de komende dagen de kans om de vertrekhal te bezoeken alvorens die opnieuw opengaat voor passagiers. Ook slachtoffers en nabestaanden zullen die kans krijgen, maar dat bezoek moet nog georganiseerd worden, aldus een woordvoerster van de luchthaven. De vertrekhal van Brussels Airport, waar op 22 maart een dubbele bomaanslag plaatsvond, wordt klaargestoomd voor een gedeeltelijke heropening voor passagiers. Het minst beschadigde gedeelte is zo goed als hersteld, waardoor binnenkort 100 (van de 180) check-inbalies geopend kunnen worden. Dat zal gebeuren “in de loop van de maand mei”, aldus de luchthaven.

Morgen, donderdag en vrijdag kunnen de mensen die op de luchthaven werken (niet alleen bij Brussels Airport, maar ook bij de andere bedrijven), de vertrekhal bezoeken, zegt Florence Muls, de woordvoerster van Brussels Airport. De luchthaven zal ook slachtoffers en nabestaanden van de aanslagen uitnodigen, maar het is nog niet duidelijk wanneer dat precies zal gebeuren.

Zaterdag konden slachtoffers en nabestaanden van de aanslagen in het Brusselse metrostation Maalbeek die plek bezoeken, vooraleer het station maandag opnieuw de deuren opende. “Het is duidelijk dat het bezoek zeer nuttig is geweest in het verwerkingsproces van al die mensen”, stelde het parket nadien.
De nieuwe minister van Mobiliteit, François Bellot (MR), bracht vandaag overigens een werkbezoek aan het treinstation en de tijdelijke check-ininfrastructuur op de luchthaven, zo meldt zijn woordvoerder Jasper Pillen via Twitter.

bron: Belga