IATA-topman niet te spreken over tijdelijke check-in Brussels Airport

IATA-topman niet te spreken over tijdelijke check-in Brussels Airport

Tony Tyler, de topman van de internationale vereniging van luchtvaartmaatschappijen (IATA), heeft dinsdag felle kritiek geuit op het tijdelijke check-insysteem op Brussels Airport dat er na de aanslagen van 22 maart werd geïnstalleerd. Het is volgens hem niet alleen vervelend voor de passagiers, maar het brengt ze ook in gevaar. De tijdelijke check-in “heeft geleid tot een concentratie van mensen, die een doelwit kunnen vormen”, zei Tyler tijdens een conferentie in Brussel. Hij sprak ook van “een groot ongemak” voor de reizigers. “De veiligheidsperimeter uitbreiden is niet de oplossing.”

Brussels Airport richtte een tijdelijke check-inzone in om gedeeltelijk operationeel te kunnen zijn in afwachting van de heringebruikname van de vertrekhal, die zwaar beschadigd werd door de aanslagen.
De IATA-topman ervaarde de tijdelijke check-in zelf vorige week. “Ik kijk ernaar uit om de ervaring deze namiddag (na de conferentie, red.) opnieuw te beleven, zij het ditmaal waarschijnlijk in de regen of zelfs in de sneeuw”, klonk het.
IATA vertegenwoordigt meer dan 250 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd.

bron: Belga