Paramount gaat grootste themapark ter wereld bouwen in Londen

De Amerikaanse filmstudio Paramount Pictures heeft een schiereiland vlakbij Londen uitgekozen om het grootste pretpark ter wereld in op te richten. Met indrukwekkende attracties in thema van hun films en een grotere oppervlakte, wil Paramount Disneyland Parijs van zijn troon stoten. 

De filmstudio, die je kent van onder meer Indiana Jones, The Avengers en The Wolf of Wall Street, plant de aanvang van de bouw van het ‘London Paramount Resort’ in 2018. Het nieuwe oord van vertier zal dagelijks zo’n 50.000 bezoekers kunnen ontvangen en opent in 2021. Naast het testen van attracties gebaseerd op enkele van hun topfilms zoals ‘Mission Impossible’ en ‘The Godfather’, zal je een bezoek kunnen brengen aan het indoor waterpark, het theater of één van de cinema’s. Paramount voorziet 5.000 hotelkamers en gaat samenwerken met andere filmproducenten, zoals BBC en Aardman Animations. Sherlock Holmes- en Chicken Run-entertainment zal dus ook aanwezig zijn.

De initiatiefnemers beloven veel voordelen voor de lokale economie. Zo zouden er 27.000 jobs bijkomen en zal het park een toeristische trekpleister zijn. Wij geloven alvast dat Mickey en Minnie met indrukwekkende nieuwigheden uit de kast moeten komen, willen ze de concurrentiestrijd winnen.

paramount

paramount3

paramount2

Foto’s Paramount Londen