Kringwinkel opent webshop

Vanaf vandaag kun je ook online snuisteren naar tweedehandsspullen. Voorlopig start kringshop.be enkel met producten uit de drie Kringwinkels in het Hageland (Tienen, Diest en Aarschot), maar de ambities reiken verder.

Dankzij een projectsubsidie van 23.500 euro van de provincie Vlaams-Brabant, slaagde De Kringwinkel Hageland erin om een webshop te realiseren. Op Kringshop.be zijn al meer dan 1.000 unieke producten te vinden, vergelijkbaar met het aanbod in een fysieke Kringwinkel.

“Al zullen onze ‘online’ producten en bijhorende prijzen vergelijkbaar zijn met die in onze fysieke winkels, toch zullen ze in deze eerste fase niet tegelijkertijd via de beide verkoopskanalen verkrijgbaar zijn. Dit om het praktisch haalbaar te maken”, aldus Paul Stessens, directeur van De Kringwinkel Hageland. “In een volgende fase – vanaf dit najaar – wordt dit wel mogelijk gemaakt. Om dezelfde praktische reden starten we ook met kleine spullen, zoals boeken, textiel, huisraad, kleine elektrische toestellen en speelgoed. Grote (meubel)stukken of witgoed zijn dan vanaf het najaar aan de beurt.”

Elke bestelling wordt binnen ten laatste 3 werkdagen verwerkt. Je betaalt online en kan kiezen voor verzending via Bpost of afhaling in één van de 3 Kringwinkels in het Hageland. Vanaf een aankoop van 25 euro is de levering in heel België gratis.

Bedoeling is dat in de komende vijf jaar meer dan de helft van de Vlaamse Kringwinkels zullen deelnemen aan dit initiatief.