Knalroze koffie met biet is nieuwste foodietrend

Anno 2016 lijkt het wel alsof gezonde voeding en een fitte levensstijl een echte hype zijn. Dieetgoeroes en foodies proberen elkaar af te troeven met creatieve recepten, waardoor de meest bizarre trends als paddenstoelen uit de grond schieten. Een laatste voorbeeld is de bietenlatte. 

Enkele Australische barista’s kwamen op het idee om bieten, koffie en wat amandelmelk te mixen. Het brouwsel valt precies in de smaak, want verschillende koffiebarren hebben het knalroze drankje al op de kaart gezet. Onder meer A Real Food Organic verkoopt de bietenlatte. “De koffie is rijk aan antioxidanten en is perfect na een intensieve work-out of aan het begin van een griepje”, schrijft het café op Facebook.



De roze koffie staat eveneens op de menukaart bij de Matcha Mylkbaar in Melbourne. Hier komen de barista’s nog extra creatief uit de hoek en voegen ze gember toe aan het drankje. Naast de bietenlatte is ook de variant met paddenstoelen populair.

Of de Australische liefhebberij ook lekker is, hebben wij het raden naar. Zou jij het willen proberen?

[polldaddy poll=”9398709″]

A photo posted by @sararahh on

A photo posted by @grill_market on

A photo posted by Christian Rocchi (@k_rocchi) on

Instagram / peachwater