Indrukwekkende cast voor nieuw seizoen ‘Twin Peaks’ voorgesteld

Op de Amerikaanse betaalzender Showtime is de volledige cast van ‘Twin Peaks’ voorgesteld. Het vervolg op de eerste twee seizoenen van de cultserie zal enkel op deze zender te bekijken zijn en wordt verwacht in 2017.

Eerder werd al bekendgemaakt dat onder andere Naomi Watts, Laura Dern, Jennifer Jason Leigh en Trent Reznor van Nine Inch Nails zouden meespelen. Regisseur David Lynch werkte eerder al samen met Naomi Watts en Laura Dern. Watts schitterde in ‘Mulholland Drive’ en Dern speelde mee in ‘Inland Empire’, ‘Wild At Heart’ en ‘Blue Velvet’, allemaal films van de meesterregisseur. Jennifer Lason Leigh kennen we van ‘The Hateful Eight’.

Oude en nieuwe gezichten

Na enkele maanden stilte heeft Showtime nu een hele reeks verrassende namen gelost, waaronder Amanda Seyfried, Bondgirl Monica Belluci, Reservoir Dog Tom Roth, Ashley Judd, Michael Cera, Ernie Hudson, Jim Belushi, Richard Chamberlain, Harry Dean Stanton (met wie Lynch al vaak samenwerkte), Robert Forster en Eddie Vedder, zanger van Pearl Jam.

Uit de originele cast herkennen we Kyle Maclachlan, die in tussentijd te zien was als Orson in ‘Desperate Housewives’. Hij keert terug als FBI-agent Dale Cooper. Ook Sherilyn Fenn, David Duchovny (‘The X-Files’) en Sheryl Lee, die Laura Palmer speelde, zijn nog steeds van de partij. Lynch zelf zal terug in de huid kruipen van FBI-chef Gordon Cole. Acteurs uit de vorige seizoenen die we niet meer zullen zien zijn onder andere Lara Flynn Boyle, die Donna speelde, Piper Laurie, de vertolkster van Catherine, en Michael Ontkean, de sheriff.

De nieuwe cast telt 217 leden en is dus een mengeling van oude en nieuwe gezichten. David Lynch krijgt nog steeds de hulp van medebedenker Mark Frost.

De serie zal zich in de huidige tijd afspelen, 25 jaar na het eerste seizoen waarin het fictieve stadje Twin Peaks werd opgeschrikt door de dood van Laura Palmer en het onderzoek naar de moord begon. In de laatste aflevering van het tweede seizoen verschijnt Laura Palmer weer en zegt: “I’ll see you in 25 years”. De geruchten doen de ronde dat de nieuwe afleveringen ook in de bioscoop te zien zullen zijn, maar dat werd niet bevestigd.

Foto YouTube