Amerikaanse jongen verkoopt limonade en koekjes om adoptie te betalen

Een 9-jarige jongen uit Missouri heeft door de verkoop van water, limonade en koekjes geld ingezameld om zijn adoptie te bekostigen. In Amerika is een adoptieprocedure zeer duur.
door
Tom Kostermans
Leestijd 1 min.

Tristan Jacobson had niet meer nodig dan een koelbox en een stoeltje om geld in te zamelen voor zijn toekomstige adoptieouders. Voor 1 dollar (88 eurocent) verkocht hij zijn lekkernijen in de voortuin van zijn huis in Springfield, Missouri. Samen met zijn pleegouders organiseerde hij ook een rommelmarkt. In totaal bracht dit meer dan 6.000 euro op. Via ‘Tristan's Adoption Fund' op YouCaring.com werd er nog eens bijna 9.000 euro opgehaald. Beide acties zijn samen goed voor ongeveer 15.000 euro.

Tristan wordt al sinds zijn vijfde opgevangen door Donnie en Jimmy Davis. “In praktijk zijn we al jaren zijn ouders, maar door de adoptie wordt het officieel. Zijn biologische ouders beschikten over onvoldoende financiële middelen om voor Tristan te zorgen”, zegt Donnie aan Springfield News-Leader.

Boy Opens Lemonade Stand To Fund His Adoption: Tristan Jacobsen was abandoned at a shelter four yea... https://t.co/7lBYWwmduW #WYKO_NEWS

— Breaking News (@wyko_news) 25 april 2016

Foto Flickr / L. Allik