‘Bevergem’ slokkop op Nacht van de Vlaamse Televisie Sterren

In het Plopsa-theater in De Panne vond zaterdagavond voor de negende keer de Nacht van de Vlaamse Televisie Sterren plaats. ‘Bevergem’ was met drie Televisiesterren de grote winnaar.

‘Bevergem’, over een comedian die vlucht naar een fictief West-Vlaams dorp, kreeg de prijs voor beste humor en comedy, beste scenario fictie en beste actrice (Ann Tuts). De Telenet Publieksprijs, de hoofdprijs, kon ‘Bevergem’ echter niet verzilveren. Die trofee was voor ‘De Slimste Mens ter Wereld’. Beste acteur was Koen De Bouw in ‘Professor T.’. Staf en Mathias Coppens kregen de prijs voor beste presentator, Karen Daemen die van beste presentatrice.

De prijs voor beste drama was voor ‘Vermist’, beste entertainment voor ‘K3 zoekt K3’ en beste scenario non-fictie voor ‘De Recherche’. Olga Leyers werd verkozen tot rijzende ster en Jaak Van Assche kreeg een prijs voor heel zijn carrière.

Luk Alloo, die met zijn programma ‘Alloo in de Buitenlandse Gevangenis’, de prijs won voor beste informatieprogramma, was de presentator van dienst. Liesbeth Homans was de meest opvallende figuur van de avond. Zij mocht een prijs uitrijken, maar gaf daarbij een zeer verwarde indruk.

De prijzen werden gelijk verdeeld onder de grote spelers binnen het medialandschap. Net zoals vorig jaar werd de show niet op televisie uitgezonden.

Foto YouTube