Weet wie je datet!

Het is 2016, je hebt geen enkel excuus meer om op date te gaan met iemand waar je niets van weet. De vraag is natuurlijk: wil je dat wel? Het is heel gemakkelijk om iets te weten te komen over je date voor je op je afspraak komt, maar vlinders in je buik krijg je er niet van. Ben je eerder bang om iemand te ontmoeten die je niet kent (en dus ook nog niet vertrouwt), dan kan je op deze drie plekken online informatie vergaren:

  1. Het online datingprofiel

Voor je wild begint rond te surfen, neem je best eerst de tijd om eens grondig het profiel van je date te bekijken. Wat vertelt de profielfoto? Staan er tegenstrijdigheden in de beschrijving op het profiel? Wat moet je met een korrel zout nemen en welke informatie wordt er bewust achtergehouden?

  1. De zoekmachine


Tik de naam van je date een keer in in een zoekmachine. Het kan zijn dat je niets te weten komt, maar het kan ook zijn dat je een hele hoop foto’s vindt in bijvoorbeeld Google Images. (Sleep de profielfoto in het zoekveld, dan zoekt Google voor jou foto’s die er hetzelfde uitzien.) Denk eraan: als je zoekt, moet je voorbereid zijn op het feit dat je dingen kan vinden die je niet leuk vindt…

  1. Het sociale medium

Doe een zoektocht op Facebook of andere sociale media. De meeste mensen hebben de privacyinstellingen wel min of meer onder de knie, maar er zijn altijd mensen die ofwel niet weten hoe het werkt, ofwel met opzet alles openbaar hebben gezet. Vergeet natuurlijk niet dat wat op Facebook staat niet noodzakelijk een volledig beeld geeft van je date. Jij post toch ook alleen wat je wil dat anderen zien (en niet wat je liever geheim wil houden)?

Volg je deze drie tips, dan kan je met een gerust hart de eerste stappen van online naar offline dating zetten! Vergeet natuurlijk niet dat wat jij kan, je date ook kan. Werp dus snel een kritische blik op je eigen profiel, Google je eigen naam, en check de privacyinstellingen van je eigen Facebookprofiel. Wil je graag nog extra tips? Meer datingadvies vind je op www.rendezvous. be