De perfecte profielfoto? Makkelijk!

Heb jij al stress als je nog maar denkt aan het zoeken van een geschikte foto voor bij je profiel? Relax! Met deze zeven tips heb je in een mum van tijd de ideale afbeelding voor je online datingprofiel:

 1. Kies een plek met voldoende licht
  Het is misschien wel zwoel om een foto van jezelf in het halfduister op je profiel te zetten, maar je moet wel herkenbaar zijn. Zorg er ook voor dat er geen grote schaduw van je arm of selfiestick over je gezicht valt.
 2. Focus op je gezicht
  Ook al heb je een prachtig lichaam, leg toch de focus op je gezicht. Je wil immers iemand ontmoeten die toch op z’n minst een beetje interesse heeft in wie je bent, en niet alleen in hoe je eruit ziet?
 3. Let op de achtergrond
  Kijk voor je je camera installeert of je smartphone bovenhaalt even achter je. Wat staat er in de achtergrond? Je vindt foto’s genoeg op het internet met het woord ‘fail’ er in vette letters bij omdat er iets opvallends (of vunzigs) in de achtergrond te zien is…
 4. Vermijd kikkerperspectief
  De reden waarom tieners hun arm de hoogte in steken om een selfie te maken, is omdat ze al snel doorhebben dat een foto die van beneden naar boven getrokken wordt je een dubbele kin geeft, je wallen in de verf zet en een rechtstreekse inkijk biedt in je neusgaten.
 5. Let op wat je draagt
  Je kleren zeggen iets over jou, dat weet je. Op een date draag je niet zomaar eender wat, omdat je een goede indruk wil maken. Hetzelfde geldt voor je profielfoto. Doe iets aan dat je vertrouwen geeft en waar je jezelf aantrekkelijk in voelt. Dat komt gegarandeerd over op de foto!
 6. Smile!
  Lachen is niet alleen gezond en gratis, het zorgt er ook nog eens voor dat je er vriendelijk, gezellig en leuk uitziet. Mysterieus de camera in kijken kan ook, maar een glimlach is veel uitnodigender!
 7. Spring eruit
  Je foto kan een aanleiding zijn om jou een bericht te sturen. Durf daarom een speciaal accessoire aan te doen of voor de poster van je laatste festival te gaan staan. Goede gespreksstof gegarandeerd!

Uiteraard is het met fotografie zoals met alles in het leven: hoe meer je oefent, hoe beter je wordt. Gelukkig is dat in dit digitale tijdperk geen probleem. Maak zoveel foto’s als je wil, je kan ze achteraf nog altijd deleten. Wil je graag nog extra tips? Meer datingadvies vind je op nl.rendez-vous.be