Yanina Wickmayer, 43e, zakt plaatsje op WTA-ranking

door
Belga
Leestijd 1 min.

Yanina Wickmayer moet vandaag een positie inleveren op de nieuwe wereldranglijst in het vrouwentennis. Ze blijft als nummer 43 wel de beste Belgische voor Kirsten Flipkens (58e) en Alison Van Uytvanck (70e), die hun plaats behouden. Wickmayer en Flipkens werden afgelopen week allebei uitgeschakeld in de eerste ronde van het graveltoernooi in Istanboel. Deze week is Wickmayer aan de slag in Praag, Flipkens treedt aan in Rabat. Van Uytvanck revalideert nog na een enkeloperatie.

Aan de top van de ranglijst blijft de Amerikaanse Serena Williams de wet dicteren voor de Poolse Agnieszka Radwanska en de Duitse Angelique Kerber. Die laatste verlengde gisteren haar titel in Stuttgart. De Tsjechische Petra Kvitova wipt over de Roemeense Simona Halep naar plaats 6 en zorgt daarmee voor de enige verandering in de top tien.

Lager op de ranking is er flinke winst voor de Duitse Laura Siegemund (van 71 naar 42), de runner-up in Stuttgart, en de Turkse Cagla Buyukakcay (van 118 naar 82). Die laatste pakte in Istanboel voor eigen volk de eerste WTA-titel uit haar carrière.

bron: Belga