Serie A – Doelpunt van Radja Nainggolan levert Juventus 32ste landstitel op

Serie A - Doelpunt van Radja Nainggolan levert Juventus 32ste landstitel op

Juventus Turijn is voor de 32ste keer in de geschiedenis en de vijfde keer op rij kampioen van Italië geworden. De “Oude Dame” won zondag al met 1-2 op het veld van Fiorentina, laatste concurrent Napels verloor maandag met 1-0 bij AS Roma. Drie speeldagen voor het einde heeft Juventus twaalf punten voor op Napels. Het was Rode Duivel Radja Nainggolan die een minuut voor tijd het lot van Napoli beslechtte. Nainggolan speelde de volledige wedstrijd voor Roma, bij Napels werd Dries Mertens een kwartier voor tijd vervangen.
Napels moet niet alleen de titeldroom definitief opbergen, maar moet ook over de schouder kijken. Roma volgt als derde nu nog op slechts twee punten van Napels.

Naast 32 landstitels heeft Juventus tien Bekers van Italië en zeven Italiaanse Supercups in de prijzenkast. Het won twee keer de Champions League (ECI), één keer de Beker voor Bekerwinnaars, drie keer de UEFA Cup, twee keer de Europese SuperCup en twee keer de Wereldbeker.
Zaterdag 21 mei strijdt Juventus tegen AC Milaan om de Italiaanse beker. In de Champions League werd de Italiaanse recordkampioen in de achtste finales pas na verlengingen uitgeschakeld door Bayern München.

bron: Belga