Riyad Mahrez is Speler van het Jaar in Engeland

Riyad Mahrez is Speler van het Jaar in Engeland

De Algerijn Riyad Mahrez is gisterenavond in Londen uitgeroepen tot Speler van het Jaar in de Premier League. Op de jaarlijkse awards van de PFA, de vereniging van profvoetballers in Engeland, kwam de winger van Leicester City als winnaar uit de bus. De 25-jarige Mahrez was genomineerd samen met ploeggenoten Jamie Vardy en N’Golo Kante, Harry Kane (Tottenham), Dimitri Payet (West Ham) en Mesut Ozil (Arsenal). Vorig seizoen kozen de Engelse profvoetballers voor Eden Hazard.

Mahrez heeft met zeventien doelpunten en elf assists een groot aandeel in het huidige succesverhaal van Leicester City, dat verrassend op weg lijkt naar de landstitel. “Ik ben heel erg dankbaar”, reageerde Mahrez tijdens de uitreiking in het Grosvenor Hotel in Londen. “Het is heel erg speciaal omdat het de spelers zijn die voor mij hebben gestemd. Zij hebben gezien dat ik dit jaar goed heb gespeeld, en dat maakt me blij. Ik wil ook mijn ploegmaten en de staff en manager bedanken. Zonder hen zou ik hier niet staan.”

De prijs voor beste jongere ging naar Dele Alli. De middenvelder van Tottenham kreeg de voorkeur op onder meer Evertonspits Romelu Lukaku.

bron: Belga