Nikab-meisje krijgt 15 maanden cel met uitstel voor geweld tijdens politiecontrole

Nikab-meisje krijgt 15 maanden cel met uitstel voor geweld tijdens politiecontrole

De correctionele rechtbank van Brussel heeft Stéphanie D., de 27-jarige vrouw die op 31 mei 2012 opgepakt werd in Jette omdat ze haar nikab weigerde af te doen, veroordeeld tot 15 maanden cel met uitstel. De vrouw had verzet aangetekend tegen een verstekvonnis in december waarbij ze 18 maanden cel kreeg. Stephanie D. werd gecontroleerd aan een bushalte in Jette omdat ze een nikab droeg. Toen ze weigerde die hoofddoek af te doen, werd ze meegenomen naar het commissariaat. Onderweg gaf ze één van de agenten, een vrouw, een kopstoot en ook op het commissariaat gedroeg ze zich agressief. Het kwam daar tot een schermutseling waarbij zowel de vrouw als twee vrouwelijke agenten gewond raakten.

Uiteindelijk werd D. naar het ziekenhuis gebracht en vrijgelaten. Nog dezelfde avond kwam het tot onlusten aan het politiecommissariaat in de Briefdragerstraat in Sint-Jans-Molenbeek nadat Sharia4Belgium, waarbij D. aanleunde, opgeroepen had tot protestacties.
Ook de dagen nadien was het onrustig in de Brusselse gemeente, tot een Parijse moslimextremist in het metrostation Beekkant twee agenten neerstak omwille van het nikab-incident.

bron: Belga