Metrostation Maalbeek heropend: “Soms vrij emotioneel”

Metrostation Maalbeek heropend: "Soms vrij emotioneel"

Iets meer dan een maand na de aanslag in Maalbeek is het metrostation om 5.30 uur heropend. Dat verliep zonder problemen, zegt MIVB-woordvoerster An Van hamme, al was het voor veel mensen in de voormiddag heel emotioneel om terug te keren naar de plaats waar op dinsdag 22 maart tientallen doden en gewonden vielen. “Om 5.30 uur hield de eerste metro halt in het station”, zegt Van hamme. “Er waren in de voormiddag niet heel veel reizigers, wat ook niet abnormaal is omdat het metrostation in een kantorenwijk gelegen is.”
“Wat we wel merkten is dat verschillende groepen langskwamen van bedrijven en instellingen die in de buurt gevestigd zijn, sommige onder begeleiding van een psycholoog. Bij hun personeel bestond daar vraag naar. Veel mensen kwamen ook kijken naar de herdenkingsmuur in het metrostation. Voor veel van hen was het psychologisch zwaar: sommigen hadden nog geholpen om slachtoffers naar buiten te brengen. Het was bij momenten dus vrij emotioneel.”

Zaterdag brachten slachtoffers, nabestaanden van slachtoffers, hulpverleners en MIVB-personeelsleden al een bezoek aan het metrostation. Er was toen voor psychologische omkadering gezorgd. Op dit moment biedt de MIVB ook nog steeds psychologische begeleiding aan voor haar personeel.

bron: Belga