Mechelen stapt naar Raad van State tegen Uplace

Mechelen stapt naar Raad van State tegen Uplace

De Mechelse stadslijst Vld-Groen-m+ en CD&V trekken naar de Raad van State tegen Uplace in Machelen. De klacht is opvallend: in de Vlaamse regering, die de vergunningen voor Uplace goedkeurde, maakt zowel CD&V als Open Vld deel uit van de meerderheid. “Op lokaal vlak liggen onze prioriteiten anders”, klinkt het vandaag in de Gazet van Antwerpen en Het Nieuwsblad. De komst van Uplace in Machelen zien ze in Mechelen als een grote bedreiging voor de winkels in de binnenstad. “Het is een waanzinnig project met nefaste gevolgen voor de winkelcentra van Mechelen, Leuven, Aalst en Vilvoorde”, zegt Leo Lenaerts van het Bruulcomité.

Mechels burgemeester Bart Somers vond tien handelaars bereid om samen met zijn stadslijst en CD&V een verzoekschrift in te dienen bij de Raad van State. “We moeten alle middelen uitputten tegen Uplace, omdat het investeringen in onze stad op de helling zet.

Opvallend is ook dat er binnen het stadsbestuur, waartoe ook N-VA behoort, geen consensus is bereikt over de procedure bij de Raad van State. Eerste schepen voor N-VA Marc Hendrickx noemt het initiatief dan ook “een plat opportunistisch electoraal initiatief”.

bron: Belga