Koele en buiige weekstart

Koele en buiige weekstart

Het is vanmiddag zwaarbewolkt met af en toe buien. In de Ardennen valt de neerslag veelal onder de vorm van natte sneeuw. Er waait een matige, aan zee een vrij krachtige wind uit west tot noordwest. Vooral tijdens buien kunnen windstoten optreden. De maxima reiken niet hoger dan 3 graden op de hoogste toppen van de Ardennen en ongeveer 8 graden elders. Vanavond en vannacht komen nog steeds buien voor met een winters karakter. In de Ardennen gaat het om sneeuwbuien. Hier kan zich trouwens een sneeuwlaagje vormen. Later in de nacht zal de buienactiviteit verminderen. Er staat een stevige west-noordwestenwind. De minima zakken tot -2 graden in Hoog-België tot +3 graden in het westen van het land.

Morgen is het wisselend tot zwaarbewolkt met buien. In de Ardennen gaat het meestal om sneeuwbuien. Er is kans op hagel en onweer. De wind waait matig, aan zee krachtig uit west tot noordwest. Het wordt hoogstens 1 graad op de Hoge Venen en zowat 8 graden in de andere regio’s.

Van woensdag tot en met zondag blijft het wisselvallig met af en toe buien maar tussendoor ook opklaringen. De middagtemperatuur loopt op van zowat 8 graden woensdag naar ongeveer 13 graden op vrijdag en tijdens het weekend. Na het weekend blijft het wisselvallig.

bron: Belga