Einde winteropvang, dringende noodopvang is nog mogelijk

Einde winteropvang

Op maandag 25 april om 8 uur kwam er een einde aan de winteropvang voor daklozen in Brussel. Samusocial, die de opvang verzorgde, laat weten dat er wel nog een dringend noodopvangcentrum is. Het permanente dringende noodopvangcentrum aan het Vestje biedt plaats aan 110 daklozen bij wie de nood hoog is. Daarnaast is er nog het medisch opvangcentrum MediHalte in Laken, goed voor 38 plaatsen, en het centrum voor mensen in familieverband in Woluwe, waar 130 mensen terecht kunnen.

Het federaal winterplan stopte eind maart, toen ging het gebouw aan de Guillaume Kennistraat (300 plaatsen) dicht. Vandaag eindigde het regionaal winterplan en sloten de deuren van het gebouw aan de Koningstraat (300 à 350 plaatsen) en de Poincarélaan (300 plaatsen).
Bij de aanvang van het winterplan werden de opgevangen mensen op de hoogte gesteld van de einddatum. “We hebben deze winter tot 1.200 personen per nacht ontvangen in onze verschillende opvangcentra. Daardoor hebben we nooit iemand moeten weigeren die om onderdak vroeg en daar zijn we blij om”, vertelt Lucie Moors, communicatieverantwoordelijke van Samusocial. Verdere cijfers kon de daklozenorganisatie nog niet geven.

bron: Belga