David Goffin blijft dertiende op wereldranglijst

David Goffin blijft dertiende op wereldranglijst

David Goffin behoudt vandaag de dertiende plaats op de wereldranking in het mannentennis, zijn beste notering tot dusver. De 25-jarige Luikenaar was afgelopen week niet aan de slag op het ATP-circuit. Hij bereidde zich voor op het graveltoernooi van München, waar hij deze week het eerste reekshoofd is.

Veel lager op de ranking volgt Kimmer Coppejans op nummer 165 (+6) als tweede Belg. Steve Darcis is 174e (+1) en Ruben Bemelmans 184e (status-quo). In de top twintig is er slechts een verschuiving. De Tsjech Tomas Berdych wipt over de Spanjaard David Ferrer naar de achtste plaats.

De ranglijst wordt nog steeds met een ruime voorsprong aangevoerd door de Serviër Novak Djokovic voor de Schot Andy Murray en de Zwitsers Roger Federer en Stan Wawrinka. De Spanjaard Rafael Nadal, die gisteren voor de negende keer de titel pakte in Barcelona, blijft vijfde.

Grote winst is er voor de Fransman Lucas Pouille (+17, 55e) en de Spanjaard Fernando Verdasco (+26, 60e). Zij spelen vandaag de finale van het toernooi in Boekarest. Door de regen kon het duel gisteren niet plaatsvinden.

bron: Belga