Belgen in het buitenland - Tottenham-Belgen zien titelkansen slinken

Tottenham deed maandag op de 35e speeldag in de Premier League niet beter dan een 1-1 gelijkspel tegen West Bromwich Albion en ziet Leicester, dat zondag met 4-0 won van Swansea zo verder uitlopen. Op drie speeldagen van het einde volgt Tottenham op zeven punten van de leider. Leicester heeft zo genoeg aan één zege in de resterende drie wedstrijden. Volgende zondag kan het zijn eerste landstitel veroveren op het veld van Manchester United. Daarna krijgt de seizoensrevelatie voor eigen publiek nog kansen tegen Everton en Chelsea. Tottenham treft nog Chelsea (uit), Southampton (thuis) en Newcastle United (uit).

Met Toby Alderweireld, Jan Vertonghen en Mousa Dembélé stonden er maandag drie Rode Duivels aan de aftrap bij Tottenham, dat meteen vol voor de overwinning ging. Na een bal op de paal van Harry Kane (6e), eentje op de lat van Christian Eriksen (12e) en een uitstekende parade van doelman Boaz Myhill (21e) werd de aanvalslust beloond toen Craig Dawson een lange vrije trap van Eriksen onder druk van Vertonghen in eigen doel werkte en zo de 1-0 ruststand op het bord zette.

In de tweede helft trof Eriksen nogmaals het doelhout (58e) en mikte hij een keer maar net langs (65e). Tottenham kreeg het deksel op de neus toen WBA zich op een zeldzame kans trefzeker toonde. Het was Dawson die op een corner de bal deze keer wel in het juiste doel deed verdwijnen. Alderweireld, Vertonghen en Dembele maakten de 90 minuten vol, in de slotminuut kregen ze ook nog het gezelschap van Nacer Chadli.