ACOD roept politie op om mee te staken op 26 april

ACOD roept politie op om mee te staken op 26 april

De socialistische vakbond bij de politie roept de agenten op om op 26 april mee te staken. De overheidsvakbond ACOD AMiO organiseert op die dag een staking bij verschillende overheidsdiensten uit protest tegen de nieuwste begrotingsmaatregelen van de regering-Michel. “De oproep van onze collega’s bij de federale overheidsdiensten omvat ook de gevangenissen. De problemen waarmee de mensen daar getroffen worden, treffen de politiemensen evenzeer”, zegt Mil Luyten van ACOD. Hij roept zowel de leden van de federale als die van de lokale politie op om deel te nemen aan de staking. De hinder voor de burger zal wellicht beperkt blijven, want de autoriteiten kunnen politiemensen opvorderen tijdens een staking.

“We hebben een stakingsaanzegging lopen voor het hele jaar”, aldus nog Luyten. “We hopen dat ook de andere bonden zich aansluiten bij de actie. Ze kunnen dat, want onze aanzegging geldt voor alle politiemensen.” ACOD is niet de grootste bond bij de politie, maar vertegenwoordigt naar eigen zeggen ongeveer 20 procent van het personeel.
Volgens de politievakbond treffen de maatregelen die de regering nam om het begrotingstekort weg te werken, “nogmaals de gewone man” en wordt de aanval op de openbare sector verdergezet. De bond verwijst onder meer naar de nieuwe pensioenregels en plannen om het personeelsbestand verder in te krimpen.

bron: Belga