17-jarige jongen uit Willebroek opgepakt als verdachte voor valse bommelding in Mechelen

De politie van de zone Mechelen-Willebroek heeft een verdachte opgepakt voor de valse bommelding, die geleid heeft tot de ontruiming van zes Mechelse schoolgebouwen met in totaal zowat 4.000 leerlingen. Zo is zopas meegedeeld aan de pers. De politie heeft na de evacuatie alle gebouwen doorzocht, maar niets verdachts opgemerkt. “Parallel met de evacuatie is vandaag het onderzoek gevoerd naar wie de bommelding heeft gepleegd. Dat heeft in de namiddag – tussen 14.00 en 15.00 uur – geleid tot de arrestatie van een 17-jarige jongen uit Willebroek”, zegt woordvoerder Dirk Van de Sande. “Het parket bevestigt dat hij in aanmerking komt als verdachte voor de feiten.”

Of de minderjarige een leerling is van een van de getroffen scholen en welke motieven hij zou hebben, was volgens de politie nog niet duidelijk. Bart Somers, burgemeester van Mechelen, heeft aangegeven dat de stad bekijkt of er een schadeloosstelling zal worden gevraagd voor de kosten die de valse bommelding heeft veroorzaakt.
Na de bommelding, die iets voor 11.00 uur plaatsvond, werden de scholen ontruimd. De leerlingen mochten naar huis. Voor wie niet meteen naar huis kon, werd opvang voorzien.

bron: Belga