Prince na overlijden opnieuw in albumhitlijsten

Na zijn plotse dood staat popicoon Prince terug in de Amerikaanse hitlijsten. Maar liefst drie van zijn albums prijken in de top tien.
door
Tom Kostermans
Leestijd 1 min.

De eerste en tweede plaats van de Billboard charts worden respectievelijk ingenomen door ‘The Very Best of Prince', dat in 2001 verscheen, en ‘Purple Rain', uit 1984. Op de zesde plaats staat ‘The Hits/The B-Sides', een compilatie uit 1993 van drie albums. Dat bevestigen cijfers van Nielsen Music.

Het is zeldzaam dat een artiest zowel de eerste als de tweede plaats bekleedt. De laatste artiest die dit ook deed was rapper Nelly in 2004. Online kunnen de platen van Prince enkel beluisterd worden op Tidal, de streamingdienst van Jay-Z. In de loop van zijn carrière verkocht Prince meer dan 100 miljoen platen.

Op hetzelfde moment ontstond er veel commotie rond de erfenis van Prince. Doordat de muzikant vaak van legale adviseurs wisselde, is veel onduidelijkheid over zijn nalatenschap. “Zelfs bij zijn label Warner Bros zijn ze er niet zeker van bij welke partij de rechten van zijn nummers zijn ondergebracht”, meldt TMZ.

Foto AFP / B. Guay