Jongen redt zichzelf van krokodil door sterk voetenwerk

Dronken festivalgangers of akelige beestjes die je tent binnenvallen zijn nooit leuk. Maar een 19-jarige jongen uit Australië kreeg bezoek van een wel heel angstaanjagend dier. Hij werd tijdens het kamperen wakker met zijn been in de bek van een krokodil, maar wist te ontkomen door een flink staaltje zelfverdediging.

Na een dagje gezellig vissen, sloegen de adolescent en zijn ouders hun tent op aan de rand van een rivier. Het klinkt als een gezellig en saai familie-uitje, maar ’s morgens werd het even spannend. De jongen werd wakker met een krokodil die klaar was om hem te verorberen, maar hij trakteerde het beest op een stevige trap in het gezicht en wist zo te ontkomen.

De puber wordt verzorgd in het Katherine District ziekenhuis en is niet in levensgevaar. Om zulke hachelijke ontmoetingen te voorkomen, heeft de Australische overheid al enkele maatregelen genomen. Zo is het aantal krokodillen waarop gejaagd mag worden verhoogd en heeft de regering een campagne opgezet om mensen bewust te maken van de plaatsen waar de gevaarlijke reptielen leven. Ook het Departement van de Nationale Parken draagt zijn steentje bij en ontwikkelde een tekenfilmpje waarin je kunt zien hoe je ‘krokodillenwijs’ kunt zijn.

Foto Pixabay