Luik-Bastenaken-Luik – Tim Wellens ontgoocheld na 48e plaats

Luik-Bastenaken-Luik - Tim Wellens ontgoocheld na 48e plaats

Tim Wellens hoopte vooraf op slechte weersomstandigheden en een slijtageslag en dat kreeg hij ook, maar de kopman van Lotto Soudal finishte pas als 48e, op bijna twee minuten van winnaar Wout Poels. “Ik schoot te kort”, reageerde een ontgoochelde Wellens. “Nochtans had ik de hele dag een goed gevoel, de ploeg zette mij nochtans perfect af in de finale. Alles verliep zoals het moest, maar op de Saint-Nicolas viel ik volledig door de mand en had ik geen kracht meer in de benen. Ik denk niet dat het een hongerklop was. Ik heb voldoende gegeten en gedronken. De tank was leeg op het eind. De weersomstandigheden waren in mijn voordeel. Het is niet dat ik het echt koud heb gehad, we waren voorbereid en goed aangekleed. Alleen op de Haute-Levée was het echt heel koud, maar echt last van het weer had ik niet.”
“Het is een feit dat de klassiekers alweer voorbij zijn en een topresultaat ontbreekt. Maar volgend jaar wacht een nieuwe kans en kom ik terug om een resultaat te rijden. Luik-Bastenaken-Luik viel tegen, maar in mijn andere klassiekers was ik wel goed, alleen het resultaat ontbreekt. Dit zijn mijn favoriete wedstrijden, ik heb me laten zien, de conditie was goed, maar ik heb geen prijs. Dat is jammer.”
Wellens won eerder dit jaar wel de slotrit in Parijs-Nice. “Mijn ritzege daar maakt niet alles goed, maar helemaal ontevreden kan ik niet zijn over dit voorjaar. Ik heb mooie koersen gereden. Ik trek nu naar de Giro om op een ritzege te jagen. Mijn conditie is goed, ik houd van de Giro, het is een mooi parkoers en morgen hoop ik alweer vergeten te zijn wat vandaag is gebeurd.”

.bron: Belga