Feyenoord verovert Beker van Nederland

Feyenoord heeft zondag de Beker van Nederland veroverd. In de finale tegen FC Utrecht won de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst in de eigen Kuip met 2-1. Eljero Elia maakte een kwartier voor tijd het winnende doelpunt, met dank aan de grabbelende keeper Filip Bednarek van Utrecht. Het doelpunt werd uiteindelijk toegekend aan de Poolse doelman. Michiel Kramer zette de Rotterdammers kort voor rust op voorsprong, Ramon Leeuwin tekende aan het begin van de tweede helft voor de gelijkmaker. Elia besliste de finale met hulp van de doelman in het voordeel van Feyenoord.

Voor Feyenoord betekende het de eerste prijs in acht jaar. De beker van 2008 was de laatste prijs van de Rotterdamse club, die dit seizoen in de competitie wederom niet kon meedoen om de landstitel. In 2008 won Feyenoord de KNVB-beker door Roda JC in de finale met 2-0 te verslaan, toen met de huidige hoofdtrainer Giovanni van Bronckhorst als aanvoerder.

Als bekerwinnaar heeft Feyenoord zich voor volgend seizoen verzekerd van een plek in de groepsfase van de Europa League.

Feyenoord won de nationale beker eerder in 1930, 1935, 1965, 1969, 1980, 1984, 1991, 1992, 1994, 1995 en 2008. Met twaalf KNVB-bekers staat Feyenoord tweede op de erelijst, achter Ajax dat achttien keer bekerwinnaar werd. PSV is de nummer drie met negen bekers in de prijzenkast. Opvallend genoeg verloor Feyenoord slechts vier van de bekerfinales die het speelde.