De Persgroep in verzet tegen plannen voor Nederlandse radioreus

door
Belga
Leestijd 1 min.

Het Belgische mediaconcern De Persgroep is van plan zijn belangen te verdedigen tegenover de geplande radio-alliantie tussen Telegraaf Media Groep (TMG) en Talpa Holding van John De Mol in Nederland. Dat zegt Christian Van Thillo, de topman van De Persgroep, in een interview met het Nederlandse dagblad FD. De Persgroep is in het Nederlandse radiolandschap aanwezig met Qmusic. Als het radioverbond effectief tot stand komt, komt Qmusic met een marktaandeel van 9 procent te staan tegenover 27 procent voor de directe concurrenten (Radio 538, Slam! , Radio Veronica en Sky Radio).

"We gaan kijken wat dit betekent voor de concurrentie", aldus Van Thillo in het FD. "We gaan onze belangen verdedigen. Dat is logisch, dat zou elk bedrijf in deze situatie doen. Dit stelt ons wel voor een uitdaging."

Van Thillo denkt er niet aan zijn belang in Qmusic te verkopen. "Dan vecht ik liever terug. Met Qmusic stoppen is niet iets wat ik gemakkelijk zou doen. Het wordt toch een deel van je lichaam. Bovendien is het goed renderend."

Talpa Holding en TMG werken de details uit van de transactie, die aan het einde van dit kwartaal moet zijn afgerond. Talpa zal minstens 75 procent van de aandelen krijgen in het gezamenlijke radiobedrijf. De operatie omvat ook afspraken over televisie.

bron: Belga