Brusselse metro gaat opnieuw volledig open

EDITORIAL USE ONLY 20130208 - BRUSSELS, BELGIUM: Illustration picture shows subway station Maalbeek / Maelbeek in Brussels nearby the wetstraat , Friday 08 February 2013. It was opened on the 20th of December in 1976 and is named after the Maalbeek. It contains art of Benoit Van Innis. BELGA PHOTO MARTHE DELEERSNYDER

Alle 69 Brusselse metrostations worden vanaf morgen opnieuw bediend volgens de klassieke dienstregeling die van kracht was voor de aanslagen. Dat heeft de Brusselse regering beslist na afloop van besprekingen met openbaarvervoermaatschappij MIVB en de verschillende veiligheidsdiensten.

De Brusselse regering zet vandaag het licht op groen om het metronet in de hoofdstad, dat op 22 maart het doelwit was van een aanslag, opnieuw volledig te openen en uit te baten. Vanaf morgen worden alle 69 Brusselse metrostations opnieuw bediend volgens de klassieke dienstregeling die van kracht was voor de aanslagen.



“Er zijn aangepaste maatregelen getroffen om over het hele net een geschikt veiligheidsniveau te waarborgen”, zegt de woordvoerder van Brussels minister-president Rudi Vervoort. “De veiligheid van de burgers blijft de eerste bekommernis van deze regering. Dankzij de getroffen maatregelen kan het metronet terug volledig opengesteld worden voor de reizigers. Alles wordt in het werk gesteld om terug te keren naar een normale toestand.”