AA Gent stuit opmars van Racing Genk

Ploeg-in-vorm Racing Genk is in eigen huis op een 1-2-nederlaag gebotst tegen AA Gent. Nochtans moest de landskampioen de hele tweede helft met een man minder spelen.
Matthias

De partij begon veelbelovend in de Cristal Arena, met kansen voor beide ploegen. Dat resulteerde vrij snel in een doelpunt. Na een mooie collectieve aanval kon de Jamaicaan Leon Bailey de score openen voor Genk, dat zo in de zestiende minuut op voorsprong klom.

Toch bleven de bezoekers niet bij de pakken zitten. Integendeel: Gent nam de partij in handen en tekende een dikke vijf minuten na het openingsdoelpunt al voor de gelijkmaker, via Laurent Depoitre (foto rechts). De boomlange spits klom hoger dan zijn bewaker en tekende zo voor zijn eerste doelpunt in de play-offs.

Domme rode kaart

De partij leek verder op en neer te gaan, tot Kenny Saief met een domme overtreding uitpakte. Zijn tackle met gestrekt been kwam de Israëliër op slag van rust op een rode kaart te staan. Gent mocht gaan rusten met een verdiende 1-1, maar keek dus wel tegen een zware tweede helft aan.

Toch wist ploeg-in-vorm Racing Genk in de tweede helft niet meteen raad met dat numerieke overwicht. De partij zat op slot en Hein Vanhaezebrouck - die bij de uitsluiting van Saief naar de tribune was gestuurd - liet Gent goed georganiseerd voetballen met tien man.

Strafschop in extra tijd

Zijn collega Peter Maes deed een kwartier voor tijd nog een extra inspanning om het slot te kraken, met de inbreng van Igor De Camargo. Maar ook de Braziliaanse Belg kon de Limburgers niet aan de volle pot helpen. Het was integendeel Racing Genk dat met de zege aan de haal ging, toen Renato Neto in de extra tijd kon scoren vanop de stip.

Door de nederlaag ziet Racing Genk zijn opmars gestuit. Het heeft nu 33 punten en is drie éénheden verwijderd van Gent en Anderlecht, die beiden op evenveel punten volgen van leider Club.