Weerbericht – Een winterse Luik-Bastenaken-Luik in de maak

Het wordt zaterdagmiddag afwisselend, met zon, wolkenvelden en enkele lokale buien. Er staat een matige, aan zee een vrij krachtige noordenwind. Het kwik stijgt daarbij tot 5 graden op de Hoge Venen en ongeveer 9 graden elders. ’s Avonds en ’s nachts is het wisselend bewolkt met enkele buien, mogelijk met hagel. In de Ardennen valt de neerslag onder de vorm van natte sneeuw of sneeuw. De minima bedragen min 2 graden in Hoog-België tot plus 4 graden aan de kust.
Zondag is het wisselend bewolkt met van tijd tot tijd enkele buien met kans op hagel en een donderklap. De wielrenners in Luik-Bastenaken-Luik mogen zich in de Ardennen opmaken voor neerslag onder de vorm van natte sneeuw of sneeuw. Tijdens de vroege ochtenduren is ook, vooral over het oosten van het land tijdelijk wat natte sneeuw mogelijk. Er waait een matige, aan zee een vrij krachtige noordwestenwind. Maxima: 3 graden hoog in de Ardennen en zowat 8 graden in de andere streken.
Van maandag tot en met woensdag blijft het wisselvallig met regelmatig buien die in de Ardennen een winters karakter hebben. De middagtemperatuur schommelt rond 8 graden. In de tweede helft van de week wordt het geleidelijk minder koud en tevens worden de neerslagkansen kleiner.

bron: Belga