Opnieuw volledige dienstregeling in treinstation Brussels Airport

Opnieuw volledige dienstregeling in treinstation Brussels Airport

Vanaf vandaag stoppen alle voorziene treinen opnieuw in het treinstation van Brussels Airport, zo bevestigt de NMBS. De spoorwegmaatschappij startte gisteren de treinverbinding opnieuw op. Voorlopig wordt daarbij gebruikgemaakt van het oude treinstation onder de luchthaven. Na de terroristische aanslag op de vertrekhal van Zaventem op 22 maart reden er een maand geen treinen meer naar de luchthaven. “Vanaf vandaag is er opnieuw een volledige dienstregeling”, zegt woordvoerder Dimitri Temmerman. Gisteren werden de treinen uit Oostende en Brugge richting Brussels Airport nog beperkt tot Schaarbeek.

De reizigers kunnen voorlopig enkel gebruik maken van één lift en de trappen om het station te verlaten. “Sinds vrijdagnamiddag is een van de twee liften opnieuw in werking. De roltrappen werken nog niet.”De NMBS maakt gebruik van het oude station. “Dat ligt in hetzelfde gebouw, maar een kleine honderd meter van het nieuwe station en gebruikt dezelfde perrons”, zei de NMBS eerder. Het nieuwe station was tijdens de aanslagen niet beschadigd geraakt, maar de toegangsweg van station naar luchthaven was dat wel. Het oude station gebruikt een andere toegangsweg.

De loketten in het oude treinstation zijn niet geopend, maar in de plaats daarvan zijn er wel tien verkoopautomaten geïnstalleerd.

bron: Belga