Obama bezoekt Shakespeare-theater in Londen

door
Belga
Leestijd 1 min.

Op de derde dag van zijn bezoek aan Groot-Brittannië, is de Amerikaanse president Barack Obama naar The Globe getrokken, het historische theater van William Shakespeare in Londen. De Engelse schrijver overleed exact 400 jaar geleden. Obama kreeg in het theater enkele scènes te zien uit het stuk "Hamlet". "Laat me iedereen de hand schudden. Dat was geweldig. Ik wou niet dat het stopte", zei de president na de opvoering door de Shakespeare Company. William Shakespeare overleed op 23 april 1616 op 52-jarige leeftijd in Stratford-upon-Avon, centraal in Engeland. Hij schreef meerdere wereldberoemde stukken, met naast "Hamlet" bijvoorbeeld ook "Romeo and Juliet" en "Macbeth".

Vandaag vormt het hoogtepunt van de herdenkingen voor Shakespeare in Stratford-upon-Avon. Film- en toneelsterren zullen er zijn bekendste bedrijven opvoeren. Ook in Londen zijn allerlei evenementen gepland, met bijvoorbeeld een gratis tentoonstelling "The complete walk", waarin via 37 kortfilms van telkens 10 minuten elk van zijn stukken wordt voorgesteld.

Het theater The Globe, een rond gebouw waarin in open lucht wordt opgetreden, werd in 1996 heropgebouwd, nadat het 1613 was afgebrand.

Bron: Belga