Milieuschandaal VW – Belgen eisen 1,4 miljard van Volkswagen

Milieuschandaal VW - Belgen eisen 1

Volkswagen mag een schadeclaim van 1,4 miljard euro verwachten. Het Belgische advocatenkantoor SQ Law maakt zich op voor een schikking naar Amerikaans model in de nasleep van de Dieselgate, schrijft De Morgen zaterdag. Advocaten Geert Lenssens en Laurent Arnauts werden geïnspireerd door de schikking die Volkswagen in de VS voorstelde. Eigenaars zullen kunnen kiezen om hun wagen terug te verkopen of te laten herstellen. In beide opties hebben ze recht op een bijkomende schadevergoeding. Per consument zou 5.000 dollar worden betaald.
Lenssens en Arnauts brachten de Duitse fabrikant eerder dit jaar al voor de rechter, maar Volkswagen weigerde toen een schikking. Ze bereiden nu dagvaardingen voor, maar menen dat het nieuwe schikkingsvoorstel van VW in de VS een gamechanger is en moet uitgebreid worden tot Europa, en zeker tot België. Ze berekenden dat VW, als het consequent wil zijn, voor de Belgische markt zowat 1,4 miljard euro moet uitkeren.
Indien VW weigert de Europese klanten op dezelfde manier te behandelen als de Amerikaanse, “zal het niet-discriminatiebeginsel onvermijdelijk ingeroepen worden om VW te verplichten dezelfde regeling in ons land voor te stellen”, besluiten de advocaten.

bron: Belga