Jupiler Pro League - Club Brugge stuurt Zulte Waregem met forfaitcijfers huiswaarts

Leider Club Brugge heeft zaterdag zwaar uitgehaald op de vijfde speeldag in play-off I. Het stuurde Zulte Waregem met een 5-0 nederlaag huiswaarts. Bij de rust was het 2-0. Hans Vanaken (11e) en José Izquierdo (39e) scoorden voor de rust. In de 52e minuut miste Abdoulay Diaby vanop de stip de kans om er 3-0 van te maken. De Franse spits mikte op de deklat. In de 71e minuut kreeg Brugge opnieuw een strafschop en mocht Diaby herkansen. Deze keer trof hij wel raak. Jelle Vossen mocht in de 72e minuut invallen voor Diaby en bedankte met doelpunten in de 74e en de 86e.

Zondag trekt RSC Anderlecht naar Roeselare voor een duel tegen Oostende en ontvangt Racing Genk AA Gent. Brugge leidt met 41 punten, voor Anderlecht (38), Gent (35), Genk (33), Oostende (26) en Zulte Waregem (24).