WK snooker – Marco Fu is eerste kwartfinalist

WK snooker - Marco Fu is eerste kwartfinalist

Marco Fu (WS-14) heeft zich vrijdag in het Crucible Theatre van Sheffield als eerste voor de kwartfinales van het wereldkampioenschap snooker geplaatst. De 38-jarige Hongkonger schakelde in de tweede ronde de Schot Anthony McGill (WS-30) met 13-9 uit. McGill kwam even voor (5-6) en kon tot 9-8 aanklampen, waarna Fu, die twee centuries (102 en 100) liet optekenen, drie frames op rij won. In frame 21 kon McGill ondanks een 55 break van Fu, de executie nog even uitstellen, een spelletje later moest hij alsnog het hoofd buigen. De Belg Olivier Marteel was scheidsrechter van dienst.
Het is pas de derde keer dat “Fu Manchu” de kwartfinales bereikt op het WK. In 2003 stopte het daar, in 2006 schopte hij het ook nog tot de halve finales. McGill plaatste zich vorig jaar bij zijn WK-debuut verrassend voor de kwartfinales door titelverdediger Mark Selby (WS-1) met 13-9 uit te schakelen. In de halve finales verloor hij met 13-8 van Shaun Murphy. Op die Murphy (WS-3), vorig jaar runner-up, nam McGill eerder deze week weerwraak met een 10-8 zege in de eerste ronde.
In de kwartfinales (best of 25) neemt Fu het op tegen de winnaar van de partij tussen Ronnie O’Sullivan (WS-6) en Barry Hawkins (WS-11). Zij beginnen zaterdag aan hun rematch van de finale van 2013.

.bron: Belga